Vi har i Kolding Kommune én vision: Vi designer livet.

Visionen er vores fælles pejlemærke frem til år 2022 – vores fælles ambition. Visionen skaber rammen for vores mål: 100.000 borgere i 2022, 3.000 flere og nye arbejdspladser, en fordobling af antallet af studerende og mange flere…

Vi vil gøre Kolding kendt i udlandet som den europæiske designby, hvor iværksætteri, social udvikling og uddannelse i samspil danner en stolt vækstkommune – og tiltrække investorer.

Vi vil sikre, at Kolding kommune er et attraktivt sted at bo, hvor mange bliver idérige iværksættere i Koldings innovative virksomheder og sociale projekter.Og vi er i fuld sving, med at gøre visionen til virkelighed:

  • Det gør vi, når vi sætter iværksætteri og design på skemaet allerede i folkeskolen, i vores designbørnehave og i vores iværksætterhuse og i rådgivningen til iværksættere.
  • Det gør vi, når vi skaber nye spændende måder at involvere borgerne på i fremtidens boliger og boligområder fx studieboliger og det nye boligområde i Eltang.
  • Det gør vi, med vores landsbypuljer, centerbypuljer og bydelspuljer, kulturpuljer, miljøpuljer mm hvor vi sætter borgernes ideer og initiativer i spil – det er borgerinddragelse i praksis.
  • Det gør vi, når vi arbejder med designthinking rundt i hele kommunen, der stimulerer os til at se nye muligheder og gøre tingene på nye måder.
  • Det gør vi, når vi skaber et nyt campusområde, hvor vi samler mange forskellige uddannelser og stimulerer til at skabe fælles miljøer på tværs af uddannelserne.

FRA VISION TIL HVERDAG
Vi sætter visionen i spil hver dag … på rigtig mange måder. Den er pejlemærket når vi skaber strategier, slagplaner, ideer og politiske forslag indenfor byplanlægning, infrastruktur, uddannelse, kultur, fritid, senior, sundhed, social… vores vision, er nemlig pejlemærke for alt det vi arbejder med i kommunen – fra vækst til velfærd.

Visionen er ambitiøs. Og det skal en vision være – en rigtig vision skal nemlig være så ambitiøs, at man skal stræbe og strække sig for at nå den.

I venstre er vi i arbejdstøjet og i fuld sving med at arbejde med ideer og politikudvikling.
Og vi inviterer til at være med – kom gerne med dine ideer, tanker og reflektioner.

Sammen designer vi livet!