Vil jeg som borgmester det brede samarbejde? Da jeg stod med et klart mandat efter sidste valg, valgte jeg at bruge det mandat til en konstituering med alle 25 byrådsmedlemmer.

Dagligdagen er, at stort set alle sager vedtages i fuld enighed. Trods det, så stilles der spørgsmålstegn ved min reelle vilje og udsagn som ”flertallet tromler mindretallet” dukker op.

Spørgsmålstegn ved om jeg vil bredt budgetforlig. Underligt nok er fakta, at en anden var optaget af, at have tid nok til at lave andet budgetforslag end et forlig. Fakta er, at historien viser brede forlig.

Jeg er ikke i valgkamp, der er over et år til det sker. Og indtil valgresultatet er talt op, så er jeg og Venstre fortsat i arbejdstøjet. Her vil vi fortsat samarbejde bredt og sammen skabe de gode resultater, som heldigvis oftere og oftere pryder mediernes forsider og viser virkeligheden.

Jeg er fortsat optaget af, at komme ud i virkeligheden og møde borgere, foreninger og virksomheder. Både på besøg, til møder, på Tour rundt i kommunen, til minifolkemøder, på gaden, sammen med andre og alene. Ligesom jeg også kan mødes digitalt her og der. For mig handler det ikke om retorik og blive valgt, men om at gøre en forskel, som det menneske jeg er og for den kommune, som jeg holder af med hjertet. For mig handler det ikke om hule ord, men om ærlighed og oprigtighed. Sådan er og vedbliver jeg, som borgmester og menneske.

Så næste gang du hører budskabet ”tromler mindretallet” eller ”flertallet spiller med musklerne”, så husk virkeligheden er heldigvis en anden.

God dag ude i virkeligheden

Jørn Pedersen
Borgmester