Venstre ønsker, at Kolding kommune skal være attraktiv for tilflyttende virksomheder

De mange læserbreve i anledning af valget beskæftiger sig stort set alene med ønsker og løfter af enhver art, som koster penge.

En mangelvare er tanker om hvor pengene skal komme fra. Kolding kommune baserer – ligesom alle andre kommuner – sit virke på et almindeligt husholdningsregnskab, der skal hænge sammen! Udgifterne skal balancere med indtægterne.

Når det handler om at skaffe penge til regnskabet, er løsningen ikke at udskrive større skatteregning til borgerne! Jeg kan melde klart ud – at den vej går venstre i Kolding ikke!

Vi skal rette blikket mod virksomhederne. Vi ønsker at flere flytter til kommunen. Det var en meget positiv SMV-rapport (rapport fra interesseorganisationen Små og Mellemstore Virksomheder) Jyske Vestkysten bragte den 28. august. Den viser, at Kolding har landets femte bedste placering for små og mellemstore virksomheder – vi ligger i et smørhul, hvorfra man kan nå det meste af Danmark. Kommunen byder på en stærk infrastruktur, hvor vi er placeret på en 14. plads. Vi har et kæmpe opland i forhold til arbejdskraft – nr. 2 i forhold til uddannelse og arbejdskraft.

Men der er også områder, hvor vi kan gøre det bedre. I kommunal sagsbehandling placerer rapporten os på en 57. plads. Der er ikke noget mere forsinkende og frustrerende end ikke at få svar på en ansøgning eller ikke få kommunens bistand, når det er nødvendigt.

Morten Bjørn Hansen, administrerende Direktør i Business Kolding, peger endvidere på at der er behov for et tættere samarbejde mellem erhvervslivet og byrådet. To andre vigtige områder er behovet for mere fokus på den grønne omstilling og en indsats med hensyn til den digitale omstilling.

Sagsbehandling, bedre samarbejde mellem byråd og erhvervsliv, grøn omstilling og digitalisering vil venstre prioritere i det kommende byråd.

Jørgen Meyer &