Den åbne folkeskole inviterer til at eleverne kommer ud af skolen. Til stranden, skoven eller Stadsarkivet til klatring, koklapning eller kirken. Blive adopteret af en lokal virksomhed eller have en innovationsdag på X-House…

I hele Kolding Kommune bugner det af levende læringsrum og spændende samarbejdspartnere, der kan gøre undervisningen motiverende, virkelighedsnær og relevant.

Så i stedet for at bygge og udbygge skoler, bør vi kigge på mulighederne for skabe flere ud-af-skolen oplevelser. Droppe faste klasseværelser i perioder og tænke i flydende klasseværelser og flyveklasser – også på tværs af skoler og årgange.

Skolereformen lægger op til at bryde med klasseværelset, skoleskemaet, vanerne og tænke mere ud af skolen. Vi skal gøre det let for lærerne at gøre det. Det er svært, når forberedelsestiden er knap og ambitionerne høje.

Et af værktøjerne kunne være at supplere vores pædagogiske center med en onlineportal – lærings-dating – hvor du kan søge på fag, temaer, steder, partnere, læringsforløb, eksterne undervisere osv så det bliver mere synligt både for lærere og samarbejdspartnere hvad der er af muligheder – og ikke mindst gøre brug af dem. Gerne i kombination med en playmaker og oplevelsesbusser, der gør let let at få det til at ske. Det vil styrke skolepolitikkens kerne: sammen om læring.

Læring skabes af mennesker – ikke mursten.

 

Merete Due Paarup
Kolding Byråd

Børne- og uddannelsesudvalget