Nicolaikomplekset bliver 10 år. Nicolai er et kulturelt kraftcenter i hjertet af Kolding. Komplekset består af fem selvstændige huse, men fungerer også som én kulturel helhed der rummer alt fra Nicolai for børn, Nicolai art Cinema, Nicolai scene, Nicolai kunst, Stadsarkivet mm Senest er Bygning 5 forvandlet til aktivt kulturhus med alt fra Kreative hænder til Jazz fra Dorthea Teateret til Ungdomsskolen.

Nicolai var oprindeligt fem skolebygninger opført i perioden fra 1856-1908. Fra slutningen af 1940erne blev bygningerne tilsammen kaldt Sct. Nicolai Skole. Den lukkede i 1983, hvorefter der i en periode var Ungdomsskole, Musikskole og Dagcentret Mødestedet i dele af skolekomplekset. I 2004 blev det forvandlet til et kulturkompleks.

Nicolai har været på en rejse i de 10 år og er stadig ved at finde sine fødder. Men voksende samarbejde med kulturelle aktører både i og udenfor komplekset, kreative ildsjæle, foreninger og ungdomsskolen har sat gang i aktiviteterne og i gården.

Vi mangler et kulturelt bynært kraftcenter for spirende kulturtalenter, studerende, unge og dem der stadig synes de er det med scenekunst, musik, medier, mad og masser af muligheder.

Så os samle kræfterne her og skabe et aktivt, levende og legende miljø for unge og kulturelle aktører. Nicolai er klar til mere og flere – så tillykke og lad os fejre det med at sætte endnu mere gang i gården, gaden, gangene og gardinerne.

Merete Due Paarup
Gruppeformand – politisk
Kolding Byråd (V)