Svar til Palle Uglebjerg

Tak for din henvendelse i JV den 11. november om støtte til fremtidens foreningsliv i Kolding kommune. Jeg bor selv i Fynslund-området, og forstår gennem egen erfaring din frustration.

Her får du en VENSTREkvindes holdning og svar på dine spørgsmål:

Ad 1: Jeg kan ikke støtte en donation på 65 millioner kroner til et nyt Kolding stadion, men vil gerne være med til at yde et bidrag til renovering af det stadion vi har nu.

Ad 2: Breddeidrætten er en meget vigtig brik for den gode trivsel i de mindre lokalsamfund. Derfor vil vi arbejde for, at der er mulighed for at søge tilskud i kommunen til drift og specifikke aktiviteter. Der er rift om pengene, og derfor vil jeg tale for, at der ikke kun bevilliges flere penge, men også at foreninger/breddeklubber kan få kommunal sparring til aktiviteter mv. i løbet af året.

Ad 3: Fritids- og idrætsområdet støtter ikke erhvervsvirksomheder, som du skriver. Men mon ikke du tænker på Koldings professionelle idrætsliv, hvor kommunen bakker op i form af sponsorrater. Sponsorraterne er med til at fremme kendskabet til Kolding uden for bygrænsen, og skal ses som en del af brandingen af Kolding Kommune. Man kan altid diskutere om sponsorraterne er pengene værd, og det vil jeg gerne være med til at diskutere i det nye byråd, hvis jeg vælges ind.

Ad 4: Udviklingen af idrætten i Kolding kommune skal primært gå til bredden. Vi bliver sandsynligvis aldrig FC Barcelona i hverken håndbold eller fodbold, selvom jeg gerne vil være med til støtte op om sponsorater til byens flagskibe inden for eliteidrætten.

Sidst, men ikke mindst vil jeg gerne anerkende og takke alle frivillige i foreningslivet i hele Kolding Kommune. I gør en uendelig stor og vigtig indsats – ikke kun for vores børn og unge, men for medborgere i alle aldre. Det kan siges helt kort, TAK!