Vi skal støtte og ikke straffe de frivillige ildsjæle

Nu skete det så igen, at nogle foreninger ikke rettidigt fik relevante oplysninger sendt ind til forvaltningen i tide. Det betyder at f.eks AVGIF fodbold, KFUM Håndbold og Fighters tilsammen misser over 60.000,- i tilskud. År tilbage gik Kolding Boldklub glip af omkring 85.000,-kr – og sådan er der hvert eneste år eksempler på foreninger der begår samme fejl. En lille klub der mister 5000,- kan også betyde alverden.

Foreninger skal ikke straffes – de skal hjælpes. Det er ulønnet og frivilligt arbejde, det er hjerteblod, det er det der holder det hele sammen – hvad skulle vi gøre uden de frivillige?

Med eksempler som disse, hvor travle almindelige borgere ved en fejl kommer til at overse en opgave, der kan have fatale følger, der skræmmer vi dygtige ildsjæle væk. Tænk hvis jeg kommer til at gøre det samme? Opgaven er jo ikke en rutineopgave da det kun er en gang om året det skal gøres. Rent statistisk sker dette hvert år.

Vi skal som kommune sikre at dette ikke sker, selvfølgelig er der deadlines der skal overholdes, der skal være en form for konsekvens, men ikke som det er i dag, hvor man mister det fulde beløb. Vi er i arbejdstøjet, og ligger derfor opgaven over i vores fælles strategiarbejde på Fritid og Idrætsområdet.

Vi skal støtte og ikke straffe de frivillige.

Ole Alsted
Kolding Byråd (V)
Fritids- og idrætsudvalget