Har din forening fritidsaktiviteter til børn og unge i år? Kolding Kommune har afsat penge til økonomisk støtte, for at foreninger mv. kan gennemføre ferieaktiviteter for børn og unge i skolernes sommerferie og efterårsferie.

Sidste år modtog 33 ansøgere tilskud. Vi ved alle, at sommerferien kan være lang for børn og unge, så her kan ferieaktiviteter være med til at give børn og unge nogle spændende dage. Modsat kan foreninger tilbyde aktiviteter, som måske senere betyder, at de for flere medlemmer, for nu har børnene og de unge snuset til en aktivitet, som de gerne vil fortsætte med.

Hvem kan ansøge, det kan enhver borger, idrætsforening, spejdergruppe, beboerforening og lokale sammenslutninger af enhver art, blot skal man respektere målgruppen og så skal aktiviteten være åben for alle.
Måske skal der lidt nytænkning til. Tænke lidt på tværs, kan der laves ”Idrætsskoler” med idræt på tværs og her indtænke frilufts- og naturaktiviteter eller samle kreative og kunstneriske aktiviteter, så der i fællesskab kan laves teater, musik og dans. Hvad med at lave børne- og ungelejre med folkeoplysende indhold. Mulighederne er mange.

For at børnene og de unge kan få en god ferie med masser af muligheder, og blive inspireret til nye aktiviteter, håber jeg at mange vil ansøge om tilskud til ferieaktiviteter.
Der skal indsendes et ansøgningsskema, som findes på Kolding Kommunes hjemmeside under fritid/idræt – fritidsaktiviteter. Sidste frist 29.marts 2017.
Kan I ikke nå at søge i år, er der god tid til at tænke på aktiviteter til næste år.

Yrsa Mastrup
Kolding Byråd (V)
Fritid- og idrætsudvalget