SF har på landsplan udtalt i sidste uge at de ønsker at bringe antallet af elever i folkeskoleklasserne ned på max 24 stk. Socialdemokraterne i Kolding stiller således nu forslag om at der ikke må være flere end 22 elever i klasserne. Man kan forstå at formanden for lærerforeningen jubler.

Vi vil gerne i Venstre anerkende forslaget, og drøfte det videre på næste møde i Børne og Uddannelsesudvalget. Vi er samtidig i Venstre fokuserede på at dette ikke løser alle problemer, men vil være et skridt på vejen. Hvem må f.eks ikke længere være i den velfungerende klasse med 28 elever? Hvordan løser vi pladsproblemer på skolerne med endnu flere klasser? Hvis dette skal financieres, hvor skal vi så skære?

Lad os endelig få forvaltningen til at belyse forslaget, så vi kan få fakta frem, og sammen finde de rigtige tiltag. Vi ønsker i Venstre at fastholde flexibiliteten, da vi har meget forskellige skoler, fordelt over en stor kommune. Vi skal sætte ind hvor der er behov, og ikke bare skrue på et parameter. Trivsel og inklusion kan vi gøre meget ved, også på andre måder.

Ole Alsted
Kolding Byråd (V)
Børn- og uddannelsesudvalget