Byudvikling er en langsom sport. Det starter med drømme og visioner, konkretiseres i helhedsplaner – men der sker ikke noget før der er penge til det om det er offentlige skattekroner, private investorer eller partnerskaber på tværs.

Kommunen kan og skal ikke bygge alt. Det betyder at vi skal tiltrække private investorer i konkurrence med andre. De investerer naturligvis dér hvor det giver bedst mening.

Outlet visionen og drømmen om at skal et aktivt og levende shopping-cafe-park-område har mange år på bagen. Ting tager tid og store ting tager lang tid. Se bare på Designcity og Campusområdet.

Der er mange benspænd undervejs fra lovgivning til finanskrise. Men selvom vi alle gerne havde set spadestik og byggekraner for længe siden, så bliver vi nødt til at have respekt for at hverken Outlet, Rom eller andre større projekter blev bygget på én dag.

Og nu er det sådan med byggetilladelser, at de gælder et år frem, fra de bliver udstedt. Efter planen bliver tilladelsen udstedt om nogle måneder – omkring 1. februar. Dermed har projektmagerne, altså efter de juridiske regler, frem til 1. februar 2018 – et godt stykke efter kommunalvalget – til at komme i gang med byggeriet.

Hvis Kolding Kommune også i fremtiden skal være attraktiv for investorer at sætte penge i, så kræver det at vi opfattes som en seriøs og ordentlig samarbejdspartner.

Det er derfor dybt useriøst at sende signaler om at vi ikke holder aftalerne til dem, der vil være med til at løfte udviklingen i Kolding.

Danskerne mener, at politikere er noget af det mest utroværdige der findes og sådanne udmeldinger er ikke med til at styrke dét image. Så læg valgkamptrommerne på hylden og træk i arbejdstøjet sammen med os andre. Det er dét, der skaber resultater.

Merete Due Paarup
Kolding Byråd (V)