Hvis man før var i tvivl om, hvad Socialdemokraterne ville føre valgkamp med, er det nu slået fast med syvtommersøm: Et bundskrabende debatniveau, hvor snakken om egen politik belejligt erstattes af personangreb og mudderkast.

Særligt har jeg bemærket politisk ordfører Maja Panduro. Når hun og partiet kritiseres for ikke at have styr på økonomien, svarer hun: ” Vi har jo at gøre med en mand, som ikke ligefrem er kendt for selv at betale sine regninger. Vi er faktisk sådan nogle, der betaler vores regninger selv og ikke tørrer dem af på andre.” Når hun præsenteres for Venstres banner med regeringens løftebrud, siger hun: ”Det er da glædeligt for Venstre, at man åbenbart stadig har råd til at leje Danmarks største kran, selv efter man har brugt over 100.000 kroner på underbukser og slips.”

Hvor er værdigheden i dét her?

Senest har Panduro været ude at forsvare partiets nylancerede kampagne om Venstres udgiftsstop, som hedder ”Hvem skal betale Løkkes regninger”. Udgiftsstop betyder udgiftsSTOP – altså ikke flere udgifter, og derfor er der heller ingen regning at betale. Annoncen må altså handle om noget andet. Og det gør den også. Det kræver ikke mange sekunder at regne ud om hvad, når man ser, at størstedelen af den er et portræt af Venstres formand placeret foran en bunke bilag.

Politikerleden spreder sig – og når nu egne rækker. Jeg forstår sagtens, at danskerne kan tvivle på, at vi vil noget godt, når politikere bruger enhver given lejlighed til at afspore debatten med underbukser og bilag i stedet for at fortælle, hvad de vil med Danmark.
Af Eva Kjer Hansen, medlem af Folketinget for Venstre