Det er ildsjælene, der får ideerne til at gnistre og sammen får vi ideerne til at til at flamme op og blive til virkelighed. Det er fantastisk, at møde de mange ildsjæle, der gør en kæmpe frivillig indsats i landsbyerne, i foreningerne, i fritidslivet, i naturlivet, i kulturlivet og fx på sociale væresteder. Det gør en markant forskel – det ekstra gear i samfundet – den lille forskel, der gør den store forskel.

Men Ildsjæle gør det ikke alene. Der skal tit økonomi til at få ideerne til at bliver til virkelighed. Der arbejdes derfor med ansøgninger og fundraising for at realisere drømmene. I Kolding Kommune har mange puljer, der kan søges – landsbypuljer, centerbypuljer, bydelspuljer, kulturpuljer, sociale puljer… og selvom vi har forsøgt at gøre det enkelt, så kan det stadigvæk være lidt af en jungle og fundraising til fonde er en kæmpe urskov. Hvem skal man søge til hvad, hvormeget og hvornår?

Et bud kunne være at lavet én indgang for frivillige – hvor vi samlede puljeoverblikket ét sted, guide videre til specialisterne og lade vores kommunale eksperter i fundraising kunne være med til at uddanne, rådgive og give sparring. Det er mange penge vi kan få ind ved at intensivere indsatsen – penge vi kan tilføre kommunen og til alle de mange ideer som vi alle får glæde af.

Merete Due Paarup
Kolding Byråd (V)