Nytænk jobcentret

Vi skal hjælpe dem der ikke kan selv, – med at kunne selv. Vi skal nytænke jobcentret og måden vi tilgår langtidsledige.

Borgere på kanten af arbejdsmarked, skal aktiveres eller afklares. Alle der har en arbejdsevne, skal have mulighed for at arbejde, i det omfang de kan. Lyder det nemt? – det er det ikke.

Jobcentrenes medarbejdere, arbejder ud fra de regler og love, der blive vedtaget på Christiansborg. Men vi kan meget mere her i Kolding. Vi kan sørge for, at vores samarbejde med virksomhederne og jobparate borgere bliver endnu bedre. Virksomhederne oplever ofte et tungt bureaukratisk system, som ikke er agilt nok. Flere virksomheder mangler arbejdskraft og vi har en stor pulje af ledige, som er jobparate.

Vi skal sikre borgernes retssikkerhed og vi skal forældet bureaukrati til livs.

Jeg kan ikke acceptere at der findes borgere, der i årtier har været på kontanthjælp – uden en afklaring i forhold til sygdom. Men er borgeren jobparat, så skal der findes et arbejde til pågældende.

Borgere befinder sig – lige som virksomhederne, i et system som er langsommelig og får derved en mindre individuel og ikke gennemskuelig sagsbehandling.