Næste plejehjem går til Kolding Nord

Vi bliver flere og flere ældre borgere over hele landet. Vi bliver også længere og længere tid på arbejdsmarkedet. Vi bliver bedre og bedre til at leve sundt og passe på os selv. De hårde fysiske jobs bliver der ligeledes færre af på sigt, heldigvis. Det er ligeledes et faktum at der bliver flere ældre medborgere der skal have en plejehjemsplads.

Politisk har vi en opgave at sikre vi har plejehjemspladser nok tilgængelige. Tidligere i denne byrådsperiode har både ældrerådet, og seniorudvalget fået præsenteret analyser der viser at vi har et gab imellem behovet for plejehjemspladser, og hvad vi har til rådighed.

Analysen viser også at behovet er størst i Kolding Nord. Der er slet ikke noget plejehjem i den helt nordlige del af kommunen, det er noget vi skal have gjort noget ved. Jeg tror det er vigtig at man som ældre beboer der skal på plejehjem gerne vil bo så tæt på sit tidligere hjem som muligt. Også af hensyn til dem der gerne skulle komme og besøge en, og ikke mindst sin ægtefælle der stadig bliver boende i hjemmet.

Jeg vil gerne arbejde for at det næste kommende plejehjem bliver placeret i den nordlige del af kommunen, fuldstændig som analysen viser. Det skal det kommende byråd nok blive mindet om, hvis jeg stadig er med ombord, vi må kunne finde en fælles opbakning omkring dette.

Ole Alsted &