Det gamle rådhus i Lunderskov kan meget mere. Fra foredrag, fløjtekoncerter, foreningsaktiviteter, frimærkeklubber, folkedansere, festligheder og meget andet.

Det, som vi ikke kan i dag er, at være det lokale forsamlingshus til private fester eller kommercielle partnere. Når det er kommunale lokaler er, så er der mange begrænsninger, da vi ikke skal konkurrere med lokale udbydere. Fx må vi som kommune kun udbyde overskudskapacitet – og det giver mange ”gråzoner”. Det er bøvlet, at administrere og det er ikke kommunens rolle at drive forsamlingshuse.

Venstre foreslår derfor, at vi undersøger mulighederne, i samarbejde med lokale aktører, for at Multihuset bliver selvejende i en eller anden konstruktion.

Målet er at man i fremtiden kan skabe endnu mere aktivitet i huset og være herre i eget hus i forbindelse med de store planer og tanker om fremtidens kultur- og fritidscenter.

Vi tror på, at lokale kræfter kan få meget mere ud af huset end vi gør i dag – og det kan være med til at skabe nye muligheder og flere aktiviteter.

Det er meget forskelligt hvordan det kører i de forskellige lokalområder og centerbyer i kommunen – og det er også forskellige behov og bygninger. Det er derfor helt centralt, at de lokale foreninger, lokalråd og hallen er med i dialogen om hvordan vi bruger de lokale rammer til at skabe mest mulig aktivitet for flest – både nu og i fremtiden.

Yrsa Mastrup og
Merete Due Paarup
Kolding Byråd (V)