Badebroen ved Lyshøj allé er et lysende (nærmest skinnende) eksempel på, at vi arbejder aktivt brugerinvolvering, designprocesser, midlertidighed, prototyper i Kolding Kommune – og at vi tør gribe en chance når den kommer. Dén er også et eksempel på, at vi eksperimentere og tør satse på at prøve noget nyt, selv om der er modstand, bøvl og bølgeskvulp på vejen.

Broen er skabt af en god ide fra en vinterbader, en arkitektkonkurrence, masser af borgerinddragelse i processen, et tværgående hurtigt arbejdende forvaltningsteam, en fantastisk ide om en nyskabende badebro og endda med spejlsider, så den nærmest forsvandt i bølgerne.

Det er et midlertidigt projekt – og målet var at undersøge, udfordre og udfolde en ide og se hvad et nyt arkitektonisk værk kan gøre for et område. Og det må man sige er lykkes. Vi har fundet ud af mange interessante ting i processen, der gør os klogere på hvordan vi kan gribe projekter an fremover.

Vi har også vist, at vi politisk tør gribe chancer og tør afprøve nyt – men også at vi lytter både til dem der er med og dem der er imod. Så når badebroen først var spejlblank, så mat og nu snart får en gang ekstra maling, så er det ikke et udtryk for middelmådighed og mangel på mod.

Så er det et udtryk for at vi tør satse og prøve nyt – men også at vi gerne bliver klogere undervejs og justere til.

Så broen lyser stadig op – 
også selvom den bliver malet!

Merete Due Paarup
Kolding Byråd