I 2015 søgte 18,5% af de unge ind på en erhvervsuddannelse som første prioritet – det er rekord lavt. I 2001 var andelen 31,7 procent. Prognoser viser, at vi i 2020 vil mangle 30.000 faglærte. Hver sjette af alle elever i folkeskolen forlader den uden at bestå dansk og matematik…

Det skal vi tage alvorligt. Der flere håndtag at rykke i – og det skal vi gøre med fuld kraft.

PRAKTISKE FAG: Mere fokus på de praktiske fag, da man ved at det kan være nøglen og motivationen til læring.

ERHVERVSLIV: Vi skal gøre det lettere for skolerne at få projekter i gang med erhvervslivet fx datingdag, hvor man får serveret masser af muligheder og kontakter.

MINIPRAKTIK: Det er vigtigt med rollemodeller – rigtige håndværkere fra det virkelige liv. Praktisk i folkeskolen skal ikke være en nødløsning – men et aktivt tilvalg til dem med praktiske skills!

PRAKTISK UGE: En event, hvor fx alle 7. klasserne i en uge om året kommer i tour de praktik og skabe konkrete løsninger i tæt dialog med virksomheder evt med undervisning på erhvervsskolerne og med unge derfra som undervisere…

Venstre vil derfor sætte ”det praktiske” på skemaet i Børne- og uddannelsesudvalget, så vi får samlet skoler, erhvervsliv mm til at komme med de bedste ideer til hvordan vi knækker udfordringen – i praksis. Og det kan kun gå for langsomt. Som en VVS-lærer så poetisk har sagt det: Hvis mit fag dør, må I skide i skoven.

Merete Due Paarup
Børn- og uddannelsesudvalget
Kolding Byråd