Lad os turde at tale om ensomheden blandt unge

I en Verden af online bekendtskaber, hvor telefonen for mange er det vigtigste og for nogen den eneste linje til socialt samvær, bør give panderynker hos de fleste.

Covid-19 og herved nedlukningen af samfundet har fået rekord mange unge til at føle sig ensomme.

I Kolding har vi et fremragende tilbud til unge mellem 15-25 år. Ventilen Kolding er et fællesskab, hvor unge kan mødes med andre unge, som måske har udfordringer i forhold til sociale kompetencer, eller føler sig ensomme. De frivillige på stedet er alle unge mellem 18-30 år.

Vi skal som kommune sætte stort ind på bekæmpelse af ensomhed og involverer skoler, foreninger m.v., som skal hjælpe med at spotte de ensomme unge. Det kræver redskaber og uddannelse af lærere og frivillige i foreningerne.

Ensomhed er blevet en folkesygdom, som vi alle skal hjælpe med at bekæmpe.

Derfor er det vigtigt at vi skubber vores børn og unge ud i foreningslivet, for lige netop her bindes mennesker sammen.

Ét er at vi skal få børn og unge til at deltage i foreningslivet, det næste er at vi skal give de frivillige rammerne for at lykkedes. Derfor mener jeg at foreningslivet skal have en kommunal hjælpende hånd i form af støtte, sparring og hjælp til bøvlet i bestyrelsesarbejdet, så de kan koncentrere sig om menneskerne, som er det der driver de fleste foreningsfrivillige.

Ole Rosengreen Martensen &