Lad os passe på de unge – Tryg By

Barejer Rene Thomhav fortalte i JV, at han oplevede et voksende problem med stoffer i nattelivet i Kolding. Han fandt flere af de små plastikposer i sine egne beværtninger.

Hvis personer bliver opdaget hos ham, bliver de smidt ud og får karantæne på ubestemt tid. Han efterlyser mere politi på gaden og fælles fodslag med de andre beværtninger.

Tusind tak til Rene Thomhav for at pege på et alvorligt problem. Det kalder jeg ansvarlighed og ordentlighed. Jeg er enig i hans forslag – en fælles indsats mellem bevillingshavere er den rigtige vej.

Men det er også en udstrakt hånd til kommune og politi om at komme i omdrejninger og sammen gøre noget ved problemet.

Vi vil som borgere ikke finde os i at narkobagmændene tjener formuer på at lokke vores unge mennesker ud i misbrug og store problemer.

Der findes allerede i dag flere virkningsfulde værktøjer i kassen.

I sommer fik vi en ny lovpakke, hvorefter politiet kan indføre nattelivszoner. Det kan ske, hvor der er mange barer og beværtninger. Nattelivszoner er zoner, hvor personer der eksempelvis begår vold eller anden kriminalitet i nattelivet, kan idømmes et nattelivsforbud. Herefter må de ikke opholde sig i eller færdes i zonerne om natten.

Det kræver naturligvis, at politiet identificerer gerningsmændene, og at de udsteder et forbud, men det kan ske i et samarbejde med restauratørerne.

Det kræver også, at politiet er synlige og aktive i nattelivet. Men det er jo i forvejen en af politiets vigtige opgaver!

Lad os sammen passe på de unge i Kolding og sikre en Tryg By.

Jørgen Meyer &