Kolding skal være studieby nr. 1

Studentum.dk har foretaget en landsdækkende undersøgelse blandt unge i Danmark for at blive klogere på, hvad der er vigtigt, når det kommer til dit valg af kommende studieby. Kolding er rykket 1 plads op på listen og ligger nu på en 8. plads. Det er da meget godt men vi skal gøre det bedre.

Undersøgelsen viser, at de unge går efter en by med spændende uddannelser gode transportmuligheder, mange studiejobs og et pulserende byliv, samt udsigt til karrieremuligheder efter endt uddannelsen.

Jeg mener bestemt vi skal se på den kollektive trafik, så kommunen hænger sammen, Derudover skal kommunen iværksætte nye initiativer, der skal motivere endnu flere til at cykle, så det bliver nemt og hurtigt at cykle til sin uddannelse.

Vi har allerede mange spændende virksomheder i Kolding, de skal bare være meget bedre til at brande sig og gør sig ”tiltræknings lækker” over for de unge. De unge skal se muligheden for at få deres drømmejob efter end uddannelse. Det er en af de vigtigste faktorer i forhold til, hvor studerende vælger at tage deres uddannelse. Det gør måske også at de bosætter de sig i Kolding kommune.

Til sidst skal bymidten i langt højere grad være et samlingspunkt for de mange studerende i hverdagen. Et samlingssted hvor de studerende mødes på tværs af uddannelserne.

I Kolding er vi godt i gang med at skabe et hyggeligt byliv med cafeer og restauranter, men vi kan og skal meget mere.

Trille Nikolajsen &