Kolding hylder kulturen i en nyskabende Kulturevent med mangfoldighed og smagsprøver fra det lokale kulturliv og uddeler årets kulturpris.

I Kolding kommune har vi kulturelle fyrtårne i højeste kaliber, der sætter os på kortet og skaber oplevelser i særklasse. Fra Koldinghus og Trapholt, fra Kolding Bibliotek og Geografisk have, fra Mungo Park til Godset.

Vi har et mangfoldigt og levende kulturliv inden for alverdens genrer fra Kulturlogen til Visens Venner, fra Litteratur 6000 til Munkensdam musical, fra Kunstkomposten til Gyserfilmskolen, fra Nicolai Art Cinema til Skalkeskjul, fra Pecha kucha til Tangodans.
Vi dyrker talenterne i Billedskolen og Verdens bedste Musikskole… Et væld af alverdens aktiviteter, der samler, skaber og styrker fælleskaber.

Kultur er dét der holder os sammen. Det er det vi mødes om, det er det der giver os fælles oplevelser, det er dét der kan give os nye perspektiver på den verden og hverdag vi tror vi kender.

KULTUR ER EN INVESTERING
Kultur sætter Kolding på kortet. En investering, der styrker og skaber fællesskaber – på tværs af unge og ældre. En investering, der giver afkast både i form af oplevelser, tusindvis af timer med passionede frivillige. Vi får gearet investeringen, da vores kulturinsitutioner er sindsyg gode til at få meget ud af kronerne og geare dem via ekstern fundraising. En investering, der skaber inspiration til at tænke anderledes, kreativt og det er der i den grad behov for.

Kultur fylder meget i medier, i hverdagen og i virkeligheden. Vi bruger godt 1% af vores kommunale budget på kulturen. Vi får rigtig meget pengene. Kulturen har uendelig mange bundlinjer.

Kultur kan… mere end du tror!

Merete Due Paarup
Kolding Byråd
Kulturudvalget