Kolding har masser af unge talenter – det gælder både indenfor idræts- og kulturområdet. Vi har stærke talentudviklingsmiljøer fra Musikskolens MGK, øvelokalerne på Godset, ULK på Biblioteket, Dorthea Teateret til Kolding Elite. Vi har idrætslinjer Brændkjærskolen og IBC, Idrætsakademiet, årlige talentfestival og vi arbejder på mange måder med understøttelse af talentudvikling i foreninger.

Men vi mangler et stærkere og mere markant tværgående fokus på at udvikle Koldings talenter både de kulturelle og de sportslige. De to områder er naturligvis vidt forskellige og har alligevel masser til fælles.

Derfor vil Venstre tage initiativ til at vi får samlet kræfterne i Kommunen på tværs af idrætten, kulturen, uddannelser, politikere samt andre interessenter og ressourcepersoner og igangsætte en proces og får drøftet mulighederne for at styrke de mange unge talenter og tage afsæt til en ny og ambitiøs tværgående talentstrategi.

En talentindsats kan indholde alt fra profilskoler i folkeskolen til linjer på ungdomsuddannelserne, fra samarbejde med kulturelle og sportslige fyrtårne, mentorer, netværk, events, talentakademi…

Vi kan mere, når vi arbejder sammen på tværs af uddannelser, kultur og idræt – og ikke mindst på tværs af de forskellige aktører, så vi bruger kræfterne bedre.
 
Tanya Buchreitz Løvenstein
og Merete Due Paarup
Kolding Byråd (V)