Nye tiltag i Kolding Kommunes sundhedspleje. Kolding kommunes sundhedspleje fungerer rigtig godt, men vi ønsker altid at gøre tingene endnu bedre. Derfor ønsker vi at støtte Sundhedsplejen i et par helt konkrete og meningsfulde tiltag.
 
Vi vil screene fædre for fødselsdepression, ligesom alle mødre får tilbudt ved hjemmebesøg. Undersøgelser viser at op mod 7% af fædrene også rammes af fødselsdepression, derfor mener vi at denne screening også skal tilbydes fædre, det tager forholdsvis kort tid også at tilbyde screeningen til fædrene, og screeningsmetoden findes allerede klar til brug. Det vil betyde en hurtig opsporen og indgriben i noget der ellers kan føre til langvarigt sygdomsforløb, udgifter for kommunen, men vigtigere en belastning for familien som depressionen rammer.
 
3 års undersøgelse med mål og vejning foregår i dag ved egen læge, men dette besøg ville give god mening at have ved sundhedsplejersken, der har kompetencen til at kombinere mål og vejning med råd og vejledning i forbindelse med barnets overgang til børnehave.
 
Derudover ønsker vi at børnefamilierne skal have mulighed for et ekstra besøg ved eller af sundhedsplejersken ved halvandet år, da det er noget mange efterspørger og som giver god mening i forhold til barnets udvikling og de udfordringer selvstændighedsfasen kan give for måske især førstegangsforældre.
 
Af Tanya Buchreitz Jensen, byrådsmedlem (V)
Tobias Kristian Jensen Jørgensen, byrådsmedlem og folketingskandidat (V), Social- og sundhedsudvalget, Kolding byråd