SF er ude med forslag om, at vi skal have gratis busser til børnene, så de kan komme rundt til kammerater og sport efter skole, et sympatisk forslag.

Vi er andre, der bare drømmer om busser, så vores børn kan komme hjem fra skole, så de reelt har tid til kammerater eller gå til sport efter lange skoledage, ventetid på bussen. Hvis den overhovedet går.

Så når vi skal kigge på mobilitetsplanen, så skal vi tænke på hele kommunen, og på alle dem, der tager bussen. Vi ved, at det har stor betydning for tilflytningen om der er offentlig transport, der virker. Vi ved, at hvis de unge først er hoppet i bilen, så er det svært at vende tilbage til bussen. Vi ved, at mange ældre også gerne tager bussen, hvis den altså overhovedet går.

Vi skal derfor både se på, hvor bussen går, om den går, og hvad det koster. Flextur er en rigtig god løsning, og vi har i Kolding Kommune, som en af de eneste i Syddanmark, prioriteret at have forholdsvis lave priser, så både børn, unge og ældre kan få en bus, når det passer dem, og til en pris, der er til at betale.

Vi skal derfor hellere køre med sund fornuft,og kigge på, hvad vi realistisk kan gøre for et forbedre offentlig transport i hele kommunen, ung som gammel, land som by.

Det andet er bare en gratis tur i tomgang.

Merete Due Paarup
Kolding Byråd