I Kolding Kommune tilbyder vi kommende forældre et kursusforløb på 14 gange, hvor de bliver klædt på til at blive forældre med indlæg fra jordmødre, sundhedspleje, psykologer, bankrådgivere mf. Intensionen er naturligvis, at alle kommer godt fra start og deltagerne får helt sikkert meget ud af det. Men man kan diskutere om det er den rigtige prioritering af vores ressourcer og kroner. Det koster godt 1.3 millioner kroner om året.

Men udfordringen er at de familier, der måske har allermest brug for ekstra hjælp, vejledning og gode råd ikke er dem der kommer – og at dette tilbud dermed når mange af dem der har ressourcerne til selv at opsøge og betale for fødsels- og familieforberedelse – mens dem der virkelig har brug for hjælp og har behov for opsøgende initiativer ikke bliver prioriteret.

Vi ønsker, at alle kommer godt fra start – men det betyder ikke at vi skal tilbyde samme ”pakke” til alle. Man kunne forestille sig et mere intensivt forløb for alle eller endda en form for brugerbetaling – kombineret med et mere koncentreret arbejde på mere udsatte familier. Vi ved også at det er de familier, der i længden kommer til at udfordre både børnenes trivsel og på længere sigt dem der bliver dyrest for samfundet.

Venstre vil derfor foreslå en ny model med omfordeling af midlerne, hvor der fokuseres på dem der virkelig har brug for det – og dem der kan selv skal selv.

Trille Nicolajsen
og Merete Due Paarup
Kolding Byråd (V)