LÆSERBREV: Forsamlingshuse får tilskud til at spare energi og CO2

Forsamlingshusene er hjertet af vores landsbyer og vores kulturarv. Men de har haft det hårdt under Corona og de stigende energipriser, især dem, der bruger naturgas. Mange af dem har ikke råd til at investere i grønne løsninger.

Derfor har vi i år brugt noget af landsbypuljen på at lave et energitjek på alle forsamlingshuse. Det har givet os og dem et overblik over, hvordan de kan forbedre deres energieffektivitet og spare penge. Det handler om at isolere bedre, optimere varme og lys, sætte solceller op, og skifte til vandbesparende udstyr.

Vi har også afsat en pulje på 450.000 kr. og tilbudt 11 forsamlingshuse med at gennemføre nogle anbefalede tiltag. Vi har fået 60 % af beløbet refunderet fra staten gennem byfornyelsesloven.

Vi har fået mange glade tilbagemeldinger fra de forsamlingshuse, der har fået støtte. De kan mærke forskellen på deres energiforbrug og CO2-udledning, og de har fået mere komfortable og bevaringsværdige bygninger. De glæder sig til at invitere deres gæster ind i et mere bæredygtigt og hyggeligt forsamlingshus.

Vi håber, at vores initiativ vil inspirere andre til at gøre det samme. Det er godt for klimaet, men også for vores fællesskab og kulturarv.

 

Med venlig hilsen

Jakob Ville
Borgmesterkandidat Venstre
Chr. Winthers vej 17, Seest
6000 Kolding

Jakob Ville &