Foreningslivet er med til at styrke det sociale liv

Foreningslivet og de mindre samfund er noget af det som betyder meget for mig.

Corona har været en svær tid for mange – isolation, hjemmeundervisning og meget andet. Heldigvis er der meget der tyder på, vi går en mere Corona-venlig tid i møde – det håber jeg. Børn og unge har været afskåret fra mange sociale sammenhænge, som for nogle har resulteret i ensomhed og en mere inaktiv hverdag.

Efter en sådan periode ses det tydeligt, hvor meget fællesskabet og foreningslivet betyder i vores samfund. Det er her alle aldre kan mødes og dyrke deres interesser, men i høj grad også styrke det sociale liv, som er så vigtigt.

Foreningslivet har været hårdt ramt med faldende medlemstal og frivillige. Vi har af gode grunde fundet andre motionsformer – mere individuelle og ude i naturen. Det er der som udgangspunkt ikke noget galt i, bare vi også tænker lidt på alle de foreninger, som er så vigtige i vores sociale liv. Der er bare det helt særlige ved dem – de driver ikke sig selv.

En af de helt store gevinster ved det danske foreningsliv er den måde vi forholder os til breddeidræt. Det at give børn og unge lyst til idræt er det som på sigt kan udvikle de unikke talenter. En idrætsaktiv befolkning er en gevinst for den enkelte og for samfundet. Det skal vi som lokalpolitikere understøtte.

Jeg vil kæmpe for udvikling og nytænkning i foreningslivet, og at det skal være fedt at være frivillig. Det kan gøres ved at tilbyde hjælp til de tidskrævende og komplicerede opgaver, og at vi ganske enkelt ser og anerkender de frivillige.