Familier er forskellige – og derfor skal vores pasningstilbud i kommunen også være det. Familier ved bedst, hvordan de bedst får livet med baby, bleer, barsel og barnevogn – til hænge sammen, så det er bedst for barnet, familien og hverdagen.

Vi ønsker, at pengene skal følge barnet. Derfor vi har netop vedtaget en forsøgsordning hvor forældre, der vil passe deres børn hjemme kan få 40% af den udgift kommunen ville have til pasning udbetalt.

Vi har et forsøg med Modulpasning i SFO på Fynslundskolen, hvor man kan vælge forskellige moduler efter behov – og som både børn, forældre og personale et glade for.

Det handler om mennesker før systemet. Det handler om at få både familiernes og kommunens økonomi til at køre længere på literen. Det handler om at tænke nye flexible løsninger og turde prøve nye løsninger.

Det kalder vi i Venstre sund fornuft og borgeren først. . Det er uanset om det gælder børnepasning eller andre tilbud – og hører gerne hvis du har ideer til hvor og hvordan vi kan skabe mere flexible løsninger.

Merete Due Paarup
Kolding Byråd (V)
Børn- og uddannelsesudvalget