De lokale busruter forsvinder og erstattes af flexbusser, der henter og bringer lige til døren. Det giver mening. Det giver en udfordring for børnehaver og skoler i yderområderne, der ikke kan komme på tur. Tidligere var det svært for børnehaven og skolen at komme afsted på tur – nu er det umuligt.

Kolding har et rigt tilbud til børnehaverne og skolerne og de får et væld af spændende indbydelser fra bla. Nicolai for børn, Koldinghus, Trapholt og mange af de andre der laver seje, sjove, spændende aktiviteter og tilbud til børnene. Men yderområderne kan ikke komme afsted – der kører ganske enkelt ingen bus og der er ikke penge til at bestille en. Det betyder, at rigtig mange børn går glip af alt det spændende og må blive hjemme i lokalområdet.

HELE KOMMUNEN
Det gælder ikke bare at landbørnene kan komme til byen – det kunne også være omvendt at bybørnene kunne komme på landet og besøge et landbrug, komme en tur i skoven eller på stranden. I centerbyerne og landsbyerne betaler vi gerne til fælleskassen, så vi kan få oplevelser i høj kvalitet i Kolding – og vi har også meget at tilbyde Kolding.

Vi vil gerne have tilflytning og liv i hele kommunen. Det betyder at vi bliver nødt til at skabe fleksible løsninger også på dette område. Det kunne være en oplevelses-klippekorts-oplevelsesbus, der kunne have et vist antal klip til hver institution hver år, så de kan komme afsted på tur. Sammen designer vi også bussen!

Merete Due Paarup
Kolding Byråd