Eva Kjer Hansens 30 års jubilæum

Eva Kjer Hansen var blot 26 år, da hun stormede ind på Christiansborg i 1990, og lige siden har der stået politik i hendes kalender, og det er noget af et Perlebryllup vi kan fejre her den 12. december 2020, hvor det er 30 år siden hun blev valgt som folketingsmedlem for Venstre i Kolding.

Det er ingen hemmelighed at det var lidt af en affære for hende at komme ind i Folketinget før det lykkes for hende. Her forsøgte hun tidligere via. Haderslev kredsen ved valgene i 1987 og 1988, og heller ikke ved valget til Europa parlamentet i 1989 lykkes det via en opstilling i det daværende Ribe amt at blive valgt ind. Eva blev dog hurtigt kendt for sit arrangement, hendes ildhu og gåpåmod i Venstres bagland, og der gik ikke længe før Anton Yding fra Venstre i Kolding slog blikket fast på hende, og opfordrede hende til at stille op for byen.

Kolding havde altid stået som en stærk kreds med navne som Paul Hartling, Britta Schall Holberg, Peter Brixtofte, og Laue Traberg Smidt. Men Anton Yding stod fast på at Eva ville kunne videreføre den stærke venstre tradition, og være en stærk liberal stemme for Kolding. Man må sige at han fik ret. Kun en uge efter hendes valg i 1990, hvor Venstre sad i regering, stod Eva på talerstolen i Folketinget for første gang, hvor hun forsvarede Venstres social politik. Gennem årerne har der været mange politiske strømninger, men man har aldrig været i tvivl om Evas liberale holdninger, og der har været mange mærkesager gennem årerne. Man så tydeligt, hvordan hun kæmpede for at forbedre forholdene for de hjemløse, og hvordan hun, som en af de første, var med til lave den første optælling af hjemløse i Danmark, så man kunne lave en strategi for, hvordan man hjælper de hjemløse med bedre overnatningsmuligheder. Hun fik f.eks. indført 3 måltider om dagen på et værested, for at give den hjemløse et bedre liv. Man så også at hun var stor tilhænger af konkurrence –og flere nyheder, da hun kæmpede for at få flere nyhedskanaler i luften bl.a. TV2, senere så man også kampen for private børnehaver, plejehjem, afbureaukratisering af unødvendige regler og bureaukrati både på virksomhederne og i den offentlige sektor.

På trods af 30-års jubilæum i dag, har Eva formået at følge med tiden, så hendes politik har kunne udvikles i øjenhøjde med hendes vælgere. For mange af hendes vælgere i Kolding kredsen har Eva altid været lokalkendt, og man har aldrig skelet til, at hun ikke har boet i Kolding-by før hun flyttede hertil i år, til dels fordi hun altid er at træffe og altid har støttet op om sociale og lokale arrangementer. Det virker som for de fleste, at Eva altid har været i syd-og sønderjysk politik, og om nogen har Kolding området også haft meget gavn af at hun som tidligere minister og europaparlaments medlem har været tæt på magten og afgørende beslutninger.

Eva havde ikke svært ved at sige ja tak, da flere fra Kolding pegede på hende, som Venstres spidskandidat til kommunalvalget 2021, da siddende borgmester Jørn Pedersen valgte ikke at genopstille. Det kan mærkes helt ind i knoglerne at Eva stadig har et stort drive for politik, og det samme gåpåmod som hun altid har haft, og som hendes bagland i Venstre elsker og respektere hende for.
Det er uden nogen form for tvivl, at Eva Kjer Hansen har været en stærk liberal stemme for Kolding, og forsat vil videreføre den.

ET KÆMPE STORT TILLYKKE MED DIT 30 ÅRS JUBILÆUM

Eva Kjer Hansen &