Børnefamilier har svært ved at få tiden til at slå til – og derfor er det forståeligt (men også beklageligt) at så få forældre stiller op til valget til skolebestyrelsen. Der er hverken kamp om pladserne i bestyrelserne eller kamp om at stemme. I betragtning af hvor vigtig skolen er for barnets hverdag, liv og læring – og hvor meget vi som forældre går op i vores børn – så er der plads til forbedring. Især når vi ved at Skolebestyrelsen har reel indflydelse – det mener 77 procent af landets skolebestyrelsesmedlemmer.
Er der for mange møder? Ofte mødes skolebestyrelsen 10 eller flere gange om året og derudover kan der være ansættelser, møde med kontaktklasser, praktiske møder mm. Det er mange møder i forhold til mange andre professionelle bestyrelser. Kan vi gøre det mere effektivt?
Er det den 4-årige valgperiode, der skræmmer? Og kan vi gøre noget for at udfordre den? Er det viden om hvad man reelt har indflydelse på? Er der for få der får uddannelse og inspiration til at gøre arbejdet meningsfyldt? Eller hvad kan vi gøre, for at gøre arbejdet i skolebestyrelsen mere attraktivt.

Hvis vi skal have flere til at ville skolebestyrelsen ved valget i 2018, så er det nu vi skal i arbejdstøjet. Venstre vil derfor sætte fokus på arbejdet i skolebestyrelsen, tage temperaturen på arbejdet, tilfredsheden mm og i dialog med de nuværende skolebestyrelser drøfte hvad vi kan gøre for at få flere til at give en hånd med i arbejdet. Det vil vi gerne både et skulderklap og en hjælpende hånd.

 
Merete Due Paarup
Kolding Byråd (V)
Børne- og uddannelsesudvalget