Der er gang i byggeriet mange steder i Kolding. Men byggepladser er ikke altid kønne at kigge på undervejs. Det vil vi gøre noget ved. Kolding er Designby – og derfor vil det være oplagt at bruge byggepladsernes hegn aktivt og kreativt.

FRA PASSIV ØJEBÆ TIL MIDLERTIDIGE KUNSTVÆRKER
Jeg har derfor foreslået, at Koldings byggepladser skal forvandles fra et passiv i byen – et støjende område – til et levende og indtagende, midlertidigt byrum, der giver naboer og forbipasserende en by, der er skøn at bo i, mens den forandres.

Det kræver en fælles indsats mellem Plan/Bolig samt Kultur – og vi vil derfor foreslå, at By- og udviklingsforvaltningen kommer med bud på hvordan vi kan gøre det i praksis – dels på de nuværende og planlagte byggerier og dels hvordan vi i fremtiden kan stille krav/opfordre til at både offentlige/halv-offentlige/private – får sat kreativiteten i spil undervejs i byggeprocessen.

SUCCES ANDRE STEDER
Det har man med succes også arbejdet på andre steder fx Byens Hegn i København omkring det store Metrobyggeri. Her er det finansieret af reklamer og sponsorater. Projekterne udvælges typisk her efter at de skal have lang levetid, være forankret i lokalmiljøet, en vis grad af medfinansiering, innovative og originale projekter, der inddrager, omskaber og aktiverer de forbipasserende.

Kolding vi designer livet – også når vi bygger!

Merete Due Paarup
Kolding Byråd
Kulturudvalget

Mere info: Link til artikel i JV