Offentlig trafik koster kassen og det er svært både at sikre de rigtige ruter, på de rigtige tidspunkter og i alle afkroge af kommunen. Samtig vokser privatbilismen og når bussen ikke kører (eller kører så den passer), så er det jo også det eneste alternativ. Det betyder, at mange famlier på landet skal have 2 biler og de unge køber bil tidligere.

Men nye måder at samarbejde mellem offentlige og private kan være vejen frem. I Nordjylland har NT indled samarbejde GoMore Danmarks førende portal for samkørsel – og det ér vejen frem at inddrage alle trafikaktører i at skabe bedre løsninger i fremtiden.

I Nordjylland har man helt konkret i gangsat et pilotprojekt og oprettet en lang række nye ”stoppesteder”, hvor passagerer kan hoppe på et GoMore-lift i stedet for bussen. Man kan finde et GoMore-lift via NT’s digitale platforme, så hvis bussen ikke passer i dagen program, så kan man se om der er et GoMore-lift i stedet. Prisen er dog ikke nødvendigvis helt den samme, da GoMore chafføren selv prisen for et lift.

Det er en god ide – og dét kalder vi at køre længere på literen.

Venstre i Kolding ønsker at der igangsættes et lignende tiltag i Kolding kommune, og gerne med inddragelse af de omkringliggende kommuner også.

Tobias Jørgensen og
Merete Due Paarup
Kolding Byråd (V)

Se mere her:

http://www.tv2nord.dk/…/nt-og-gomore-gaar-sammen-om-transpo…

https://gomore.dk/