Kolding det meste oplagte sted til politiskolen. Kolding Kommune kan tilbyde Politiskolen en uddannelsesinstitution, der er indflytningsklar. Derfor har kommunen skrevet til Justitsministeriet og Folketingets Retsudvalg, at Kolding er den mest oplagte by, hvis politiskolen etablerer sig i Jylland.

Politiskolen kan med meget kort varsel overtage ledige lokaler på IBC i Koldings populære campusområde, så de allerede fra årsskiftet kan starte undervisning. Bygningen huser i dag en uddannelsesinstitution, som flytter til andre lokaler. Der er derfor tilstrækkeligt med undervisningslokaler, auditorier samt plads til administration og ansatte.

Få byer kan tilbyde både professionsbacheloruddannelser samt erhvervs- og universitetsuddannelser i sammenhæng med en politiskole. Flere end 9.500 unge er i gang med en uddannelse, og eleverne på Politiskolen vil derfor opleve en by, hvor deres ønsker, behov og uddannelse er i fokus. Samtidig er vi ved at opføre 350 ungdomsboliger, da Kolding er blevet en af de mest attraktive uddannelsesbyer i Jylland.

Byen kan honorere Politiskolens krav til alle øvrige faciliteter. Der er hal i området, kort afstand til svømmehal samt de nødvendige skydebaner. Dertil kommer det fælleskommunale Beredskabscenter Gudsø, som omfatter huse, der kan bruges til realistiske øvelser.

Kolding har en perfekt placering midt i imellem flere motorveje og knap 200 daglige togafgange. De gode indfaldsveje og fem minutters gang fra banegården, gør det nemt at pendle for både ansatte og de kommende politibetjente.

Kolding og Trekantområdet har den største koncentration af jobs uden for hovedstaden, hvilket gør det nemt at rekruttere arbejdskraft til Politiskolen. Og med 500.000 jobs inden for en times kørsel, er det relativt let for ægtefæller at finde job, hvis det er aktuelt. Så vi har alle rammerne til at give Politiskolen en god start.
Jørn Pedersen
Borgmester