Der er gang i byggeriet overalt i Kolding, stort og småt, under jorden og over jorden, midt i byen og på landet, fra store sygehuse til underjordiske undervandsbassiner. Ja, der er masse ting i sving fra Sundhedscenter til Ungdomsboliger, VUC og sygehus, udvidelse af Kolding Fjord, byggeri på Connexgrunden, Outlet, Klostergården, Eltang, Engstien (gl. SDU) og meget meget mere…

EKSTREM STIGNING > Vi har haft ekstrem vækst i tilgang af byggesager – faktisk en stigning på hele 104%, når man sammenligner 2013 og 2015, det er mere end en fordobling. Derudover er der markant flere større og komplekse byggerier, der tager flere ressourcer. Der er også flere store lokalplaner på vej – hvilket peger på fortsat vækst og øget aktivitet. Vi har derfor netop besluttet at øge ressourcerne til området, så vi kan få flere igennem hurtigere.

ØGET EFFEKTIVISERING > Vi har haft fokus på effektivisering af byggesagerne, så vi kan køre længere på literen. Det betyder, at vi har omstruktureret og specialiseret byggesagerne ud fra leanprincipperne, så der arbejdes på optimal gennemløbstid. Du kan booke tid hos en sagsbehandler og sende materiale ind inden mødet, så du får en bedre rådgivning og service. Byggesagsarkivet er scannet ind, så du kan tilgå dine tidligere byggesager – så man selv kan søge og printe til fx bearbejdning til nye byggesager.

BILLIGERE BYGGESAGER > Vi har lavet en ny model for prisen for byggesager. Tidligere betalte du pr. kvadratmeter. Det betød, at helt simple byggerier som en lade eller en lagerhal kostede rigtig meget og mindre men mere komplekse byggerier var relativt billigere. Nu skal du betale for den tid, som vi rent faktisk bruger på byggesagerne – det betyder også at vi har fået løftet kvaliteten af det materiale der kommer ind. Fx kostede at en hal, der tidligere kostede 300.000 i byggesager nu koster 14.000 og p-huset ved sygehuset koster 40.000 kroner 1.mio kr for tilsvarende projekt i en anden kommune.

GRØNT, VÅDT OG BLÅT > Et af de nyskabende projekter er Blue Kolding (tidl. Kolding Spildevand), der i weekenden inviterede til underjordiske oplevelser i deres nye spildevandsbassin. Vi åbner op for borgerne med graffiti, balloner og rigtig mange tog mod opfordringen.

Kolding vil være helt i front på klima- og miljøområdet. Det er der nemlig masser af job-, vækst- og eksportmuligheder i. Kolding Kommune designer livet – også når det gælder om at designe fremtidens fuldstændig bæredygtige ”økosystemer”, hvor alle ressourcer – også overskydende – udnyttes optimalt uden nogen spild.

VI VIL VIDERE > Venstre har visioner og planer for vækst i hele kommunen. Vi har i den grad formået at tiltrække investorer til kommunen og vi har flere projekter på vej.

Vi har arbejdstøjet på og tager action.
Vi er en kommune i vækst.

Har du input til, hvordan vi kan køre endnu længere på literen, så er du altid velkommen til at kontakte os www.venstreikolding.dk

 

Merete Due Paarup
Kolding Byråd