Børn skal have lov til at hygge, spille, hænge ud, holde fri og dyrke det de har lyst til – og det er lige præcis det som værestederne bygger på.

Her er ingen skema, her er tid til det man har lyst til og her kan man hænge ud efter skole i stedet for at hænge ud alene hjemme.

> Venstre tror på værestederne/fritidsklubberne. Der findes forskellige modeller for hvordan de skal organiseres gerne i tæt samarbejde med foreningslivet og helst i andre rammer – børn skal opleve at få fri efter lange skoledage.

> Venstre vil hele kommunen – også de steder hvor der i dag ikke er et værested.

> Børn skal lære at være i et fællesskab, og ønsker ikke at børn bliver nøglebørn eller iPadbørn. Væresteder er med til at skabe fællesskaber og styrker det sociale.

> Venstre ønsker en flexibel løsning, så man kan vælge moduler efter behov. Flexibelt tilbud med enten 2-3 dage eller 4-5 dage.

> Væresteder er både godt og billigt. Det betyder, at mange har råd til at være med og det er en bæredygtig løsning for kommunen.

> Venstre vil have en langsigtet løsning, så værestederne ikke konstant er truet af lukning. Den nye aftale går til ultimo 2017, hvor den skal evalueres.

Har du input og ideer til Fremtidens væresteder/fritidsklubber er du velkommen til at kontakte Venstres byrødder i både Fritid og Idrætsudvalget, eller Børne og Uddannelsesudvalget.

Venstre vil værestederne – de er nemlig meget mere end et sted at være.

Birgitte Kragh, Ole Alsted og Merete Due Paarup
Børn- og uddannelsesudvalget