Kære politikere, lad det nu ikke blive ved snakken, skåltaler og valgflæsken. Vi skal have flere statslige arbejdspladser fra KBH C (ja, vi skal have mere af alt muligt ud i alle kroge af landet.)

Vi har masser af plads, højt til loftet og solid muld under fødderne til at tænke, føle og prøve hvordan verden også virker. Prøv at få en effektiv hverdag den offentlige transport. Vi har masser af billige boliger til de mange nye medarbejdere – forvent bare ikke de kan sælges igen. Husk lige godt med tålmodighed, vi har ikke så god mobildækning… og ja, der er langt til nærmeste IKEA (I har selv valgt, at de ikke skal placeres hvor som helst), vi har heller ikke en kaffelatte/spelt-grød-take-away på hvert gadehjørne (i skal være heldige hvis vi har holdt liv i vores lokale købmand)…og skolen er lettere lukningstruet, kulturelle tilbud er banko i forsamlingshuset (men du skal lige selv være opråber)…

Ja, vi har meget at byde på.

Så kan ministre/politikere/medarbejderne også på skift komme i praktik og opleve verden, virkeligheden og hverdagen med praktiske briller. Og ikke kun som slutspurt op til valg og en enkelt dag, hvor alt er tilrettelagt og velfriseret med verdenspressen på nakken (sådan fungerer det ikke til hverdag – bare så I lige ved det).
Verden, virkeligheden og hverdagen ser faktisk anderledes ud, når man lever og bor uden for hovedstaden.

PS. Et par ministerier i hver region vil da være passende. Vil gerne lægger ud med at byde velkommen til Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. Netop det ministerium, der skal have fokus på hele Danmark bør have en udsigt som denne. Tror også der er besparelser at hente med billigere kontorer, gratis p-pladser, jyder er også mindre syge har jeg lige hørt – det kan vi lige snakke om hvis I lige har tid at komme forbi og sparke dæk.

Vi har kaffen klar!

Merete Due Paarup
Kolding Byråd og lokal ildsjæl