Kolding Kommune har vundet den grønne Indkøbspris 2015 for at investere i brintbiler og brint-tankstation sammen med BlueKolding, Hyundai og Danish Hydrogen Fuel A/S.

Det er oprindelig en tanke fra Venstres Tobias Jørgensen – og han er glad for at en ide er blevet til virkelighed og nu endda også får en pris.

Kolding er medlem af Green Cities – det betyder vi har forpligtet os til at arbejde for grøn omstilling på en lang række områder, blandt andet trafikken. Derfor har vi også en pligt som kommune til at gå foran og teste denne type biler med en forholdsvis ny teknologi. Samtidig er det vigtigt for os at sikre de helt praktiske forhold omkring optankning,

Brinttankstationen i Kolding åbner i begyndelsen af 2016 – om med Kolding får den en meget central placering i Danmark. Når man tanker sin brintbil op i Kolding med fuld tank, vil man kunne køre tur-retur til et hvilket som helst sted i Danmark, så brinttankstationen bliver en vigtig brik i infrastrukturen for de danske brintbiler.

KORT OM BRINTBILER:
Fordelen ved brintbilen er, at den er meget miljøvenlig og den udleder kun rent vand. Man kan ikke mærke nogen forskel i forhold til en almindelig bil, og den kan tankes ligeså hurtigt og til samme pris som benzin.

En brintbils brændselsceller har en levetid på ca. 300.000 kilometers kørsel. Det svarer omtrent til 10-12 år.

Kolding Kommunes brintbil indsættes i kommunens flåde af puljebiler. Hvis bilen kører 15.000 km årligt, og erstatter medarbejdernes kørsel i private biler, vil det betyde en besparelse på 30-55.000 kr. årligt.