Kolding kommune er lige i hjertet af Danmark og er et trafikalt knudepunkt. Vi arbejder løbende for at at skabe bedre infrastruktur fra Motorveje til cykestier, fra grønne bølger til busterminalen.

MOTORVEJE: Vi har fået væsentlige forbedringer af vores motorvej i området, der har været med til at mindske trængselsproblemerne. Vi har fået 3 spor rundt om motorvejen i nødsporet og en ny rundkørsel ved Kolding Vest, samt nyt afkørselsanlæg i både Syd og Bramdrupdam. Vi opfordrer til at man bruger motorvejen som ringvej – i stedet for at holde i kø igennem Bramdrupdam.

NY AFKØRSEL: I slutningen af 2017 indvies en ny tilkørsel til motorvejen fra Ødisvej syd for Kolding. Tirsdag den 24. marts bliver der mulighed for at få mere at vide om projektet, når Vejdirektoratet og Kolding Kommune inviterer til borgermøde. http://www.kolding.dk/…/borgermode-om-motorvejstilkorsel-ve…

GRØN BØLGE: Vi får trafikken til at glide bedre med ITS = intelligente transportsystemer – og det vil i teorien give grøn bølge på de store veje i hele Kolding, det er allerede indført med succes i de to kryds ved den nye Føtex. Og vi ser at det er med til at få optimeret trafikken og infrastrukturen.

MEDVIND PÅ CYKELSTIERNE: Kolding er en cykelkommune. Vi investerer løbende i at skabe gode vilkår for cyklister. Vi har fra 2016 sat 9 millioner af hvert år i 10 år til bla. Vester Nebel – Dybvadbro (7,5 mio), Taps-Vonsild (6,0 mio) og derudover arbejder vi på at få cykelsti fra Tankedalskryds – Hylkedal, når den er etableret vil der være cykelsti fra Vamdrup til Kolding og vi ønsker at få cykelsti fra Skanderup til Mølvang.

GIV ET PRAJ: Vi har gjort det lettere for borgerne, at være med til at melde ind hvis der er væltet et træ eller der er huller i vejen. Den nye App “giv et praj” har været i gang et år og er flittig brugt.

BUSTERMINAL: Arbejdet med at anlægge en ny busterminal i Mazantigade i Kolding som erstatning for den gamle og nedslidte rutebilstation er nu gået i gang og til sommer står en ny og moderne busterminal klar, som vil gøre det lettere for passagererne at kombinere bus, rutebil og tog. Forholdene bliver også markant bedre for passagerer og chauffører, ligesom trafiksikkerheden på pladsen bliver forbedret.

Vi er altid nysgerrige på hvad vi kan gøre bedre, så du er også velkommen til at give os et praj, hvis du har ideer til trafikforbedringer og infrastruktur i kommunen.

Skriv til Asger, Yrsa eller Tobias, der sidder for Venstre i vores Teknikudvalg eller til Borgmester Jørn Pedersen borgmesteren@kolding.dk.

Kør pænt derude og pas på hinanden i trafikken!